2023

Wemeltjestoernooi 

Op zaterdag 6 mei jl. vond het open Wemeltjes-toernooi bij Jeu de boules club “De Schelpenhoek” te Gasselte plaats. De weergoden waren ons gunstig gezind. ’s Morgens werden er twee wedstrijden gespeeld. Daarna werd er geluncht in de voetbalkantine van v.v. G.K.C. ’s Middags werden er weer twee wedstrijden gespeeld. Het werd een spannend toernooi met 48 deelnemers. Vier teams wisten alle wedstrijden te winnen. De eerste prijs ging naar Jan Sleeboom en Dennis O’Brien uit Uithuizermeeden. Henk en Ria Bokhorst van onze eigen club legden beslag op de tweede plaats. Derde werden Johan Tijben en Jan Kuil uit Oude Pekela. Henk Bolk en Jan Haan uit Nieuw Weerdinge werden vierde. Ook was er nog een poedelprijs voor Joop Beekman en Appie Kamps uit Zuidlaren. De jeu de boulesclub kan terugkijken op een geslaagd toernooi. Het volgende open toernooi wordt gehouden op 29 juli a.s. (’t Maotietoernooi)

________________________________________________________________

Bezoek Hengelo 22 april 2023

Voor de 28ste keer kwam Jeu de boulesvereniging “Westermaat” uit Hengelo bij ons op bezoek. Het weer was prachtig en de opkomst was goed. Wel bleek dat ook bij de deelnemers uit Hengelo de leeftijd een rol gaat spelen. Van de 23 aangemelde spelers bleven er maar 17 over. Op 8 banen vond de uitwisseling plaats. Beide verenigingen wonnen 16 ronden. Na telling van alle plus en min punten bleek Hengelo toch weer de winnaar te zijn. Zaterdag 14 oktober gaan wij naar Hengelo voor de return.

_______________________________________________________________

Openingstoernooi 2 april 2023

Na een hele vrijdag regen, beloofde het weer zaterdag 1 april nog weinig goeds. Het bestuur besloot het toernooi te verplaatsen van zaterdag 1 april naar zondag 2 april. In totaal 18 deelnemers startten om half 10 . Na 2 rondes werd er koffie gedronken bij GKC. Daarna werd er nog 1 ronde gespeeld. Tijdens een drankje en heerlijke hapjes werd de uitslag bekend gemaakt.

  1. Thijs ter Steeg 3 wedstrijdpunten. + 19
  2. Willem Hadderingh. 3 wedstrijdpunten. + 7
  3. Kees Feiken 2 wedstrijdpunten +18
  4. Jacob de Vries. 2 wedstrijdpunten. + 14

Deze 4 spelers hebben zich geplaatst voor de clubkampioenschappen 24 september 2023.